Flytta till något lyxigare

Det finns många anledningar till att man flyttar: man flyttar hemifrån för att man blivit för gammal för att bo kvar hemma, eller för att man kommit in på en utbildning i en annan stad. Man kanske flyttar för att man fått barn, eller för att man fått sämre ekonomi och därför inte har råd att bo kvar där man bodde tidigare.
Att byta upp sigEn vanlig anledning till att man flyttar är dock att man fått en löneförhöjning, vunnit på lotto, fått utdelning på sina aktier eller på annat sätt fått mer pengar att röra sig med. Det är många som då väljer att uppgradera sitt boende på något sätt, antingen genom att renovera hemma, eller genom att flytta till ett nytt boende. Det kan handla om att flytta till ett äldre hus, till ett nyare hus (beroende på vad man föredrar), från en villa till en lägenhet eller från en stadsdel eller kommun till en annan.

Vart flyttar man?
Från Malmö kommun går många flyttlass till Vellinge kommun efter att löneförhöjningar har förhandlats fram, inte minst eftersom det i Vellinge finns stora möjligheter att hitta ett hus med en tomt som rymmer en pool. Andra väljer att köpa ett gods på landet, med tillhörande jaktmark. Detta utesluter heller inte att man också låter anlägga en pool.

Om man plötsligt får betydligt mer pengar att röra sig med, om man exempelvis skulle skriva en deckare som blir en storsuccé och filmas både i Sverige och utomlands, blir det kanske inte på Hemnet man surfar efter ett nytt boende. Då finns sidan Jameslist, ett slags Blocket som vänder sig till de riktig förmögna. Under rubriken ”Real Estate” kan den nyblivne rikingen där hitta lyxvillor i Dubai, italienska små slott med anor från år 1000 eller en ”sportstuga i Aspen med en boyta på 781 kvadratmeter.