Flyttkartonger Norrköping

När man ska flytta är det ofrånkomligt att man måste packa ner sina saker. Det kan låta som en enkel, om än ganska tråkig, uppgift men det finns ändå en del saker att fundera på. Det här med flyttlådor kan exempelvis vara ett dilemma. Var får man tag på lådor och vilken typ av lådor är bra? Man kan packa i vilka lådor man vill i stort sett, men det är bra om lådorna är stadiga och av en lite rejälare modell så att de klarar av en flytt utan att innehållet skadas.

​Det är till exempel bra om de går att stapla ovanpå varandra utan att gå sönder eller vika sig. Att packa i bananlådor, som man ofta kan få gratis om man frågar i mataffären, kan gå till viss del men flyttfirmor brukar föredra att få rejäla lådor med handtag.

Flyttlådor - ett miljövänligt alternativ

Bra lådor som är avsedda för att packa ner och flytta saker i går att köpa på exempelvis Bauhaus, K-Rauta, Ikea, Shurgard och vissa flyttfirmor. De brukar säljas i flerpack och kan vara en bra investering vid en flytt. Bra flyttkartonger går ibland även att få tag på begagnat så det kan vara värt att leta på Blocket och liknande om man tycker att det är en onödig utgift att betala för nya lådor.

Om man anlitar en flyttfirma till att även packa ner ens bohag har de ofta egna flyttkartonger som de föredrar att packa i. Om man anlitar en flyttfirma men vill packa alla sina saker själv kan man ibland köpa, låna eller hyra kartonger av flyttfirman. Detta brukar inte kosta så mycket och kan vara en bra lösning eftersom man då vet att bohaget packas ner i ordentliga lådor och löper mindre risk att gå sönder.

Anlitar du en flyttfirma utan att välja att de ska packa ner allt du har kan de ändå hjälpa till med packning av vissa saker, som exempelvis glas och tallrikar. Detta för att försäkringen ska gälla om något händer med innehållet under flytten. Om man packar sina saker själv finns det en del tips för hur man ska packa för att det ska gå lättare att bära lådorna och för att saker inte ska gå sönder.

När man packar porslin ska det vara väl inslaget i skyddspapper, och tallrikar ska ställas på högkant i lådorna. Detta för att de bättre ska tåla vibrationer och liknande.

Flyttkartonger ska inte packas tyngre än att de går att bära. Så när det är dags att packa ner böckerna ska de helst inte fylla en låda mer än till 2/3. Resten av lådan kan man fylla upp med sådant som inte väger så mycket, till exempel kläder eller handdukar. Detta gäller naturligtvis inte bara för böcker utan för alla tunga saker som ska packas ner.

tillbaka till hem

Fördelar med att anlita oss

Ring Nu

Offert

Steg 1/3

Offert

Steg 2/2

Offert

Steg 3/3