Flytta till nytt område

Att flytta innebär ofta mer än bara att man får ett nytt boende, som är större eller mindre, billigare eller dyrare, eller kanske bara mer praktiskt för en barnfamilj, någon som plötsligt har fått svårt att röra sig, eller något annat. Den mest markanta förändringen är för det mesta att man får nya grannar. Det kan leda till att man får vänner för livet, och barnen får ofta nya lekkamrater, men framför allt innebär det att man måste anpassa sig till vissa saker.

Varje område har sina regler
Varje bostadsområde har sina egna oskrivna regler, som man lär sig ganska snabbt och sedan inte tänker på något mer. Det gör att när man flyttar kolliderar det gamla områdets normer med det nya, och den kollisionen kan bli mer eller mindre kraftfull. Vissa bostadsområden är mer lika varandra, och vissa är mer olika. Det är heller inte riktigt så enkelt som att Östermalm är mer likt Midsommarkransen än Rinkeby. I vissa avseenden är det så, men i andra avseenden är det nog Kransen som står ut.

Vad är det som skiljer?
De skillnader som kan märkas är att man är mer misstänksam mot främlingar i ett område än i ett annat. I vissa områden är man också mer förstående om ett larm i en bil plötsligt börjar låta, i andra områden får en sådan bil snabbt rutan inslagen. Slutligen skiljer sig synen på barnkläder åt. I vissa områden bär alla barn tydligt genuskodade kläder, på andra ställen är det mer unisex. I det senare fallet brukar föräldrarna handla på Polarn och Pyret, vilket är vanligare i närförorterna söder om stan än i både Rinkeby och Östermalm.

​Tillbaka till Norrköpingflyttfirma.se