Rensa garderoben - spara plats i flyttlassen!

12 par byxor, en drös med koftor och fyra vinterjackor. Du roterar runt, ett smidigt varv á 360 grader, och noterar ytterligare en hög med kläder. Ärvda klänningar, blusar anno 2004 och ett par ljust slitna jeans … kanske att du skulle behålla de där jeansen ändå? Raskt drar du av dig det du har på dig och klänger på dig jeansen. Ja, de sitter faktiskt ganska bra. Och inte bara ganska bra, de sitter faktiskt riktigt bra. De här jeansen måste du bara behålla. Du kastar jeansen till ytterligare en hög, en hög som du har benämnt ”spara”. Komiskt nog betraktar du också att spara-högen är ungefär fyra gånger så stor som släng-högen.

 

Du har alltid haft svårt för att göra dig av med kläder. Kläder bär ju så mycket minnen, och dessutom kan ju faktiskt plaggen komma till användning igen. Man vet ju aldrig. Men det är också just därför som du tycker att det är så problematiskt att garderobsrensa, som alla bloggerskor hurtigt hävdar är så viktigt. Men hur går man egentligen tillväga?

 

1 år – din tumregel 

En gyllene tumregel, som en del dock kanske uppfattar som hård, är att slänga, skänka eller sälja plagg som du inte har använt under ett år. För helt ärligt – hur stor är egentligen chansen att du kommer ta på dig den där blusen om du inte har använt den under någon av de fyra säsongerna som har varit? Inte särskilt stor. Säkert finns det också en given anledning till varför. Kanske är den för liten, för kort, sitter osmickrande eller så trivs du kanske helt enkelt i den. Så – även om det kan låta hårt, så är 1 år faktiskt en bra tumregel för att antingen sälja, skänka eller slänga plagget.

Ordna din garderob efter säsong – magasinering och förvaring 

En annan bra regel för att få en god ordning i sin garderob är att uppdatera den efter säsong. Bylsiga vintertröjor och jackor finns det ju ett behov av under hösten och vintern, så givetvis ska inte dessa plagg varken säljas, skänkas eller slängas – däremot kan de med fördel förvaras någon annanstans under vår- och sommarsäsongen. Har du ont om utrymme hemma är ett gott råd faktiskt att hyra ett förråd tillsammans med några kompisar för säsongbaserad magasinering av sådana plagg. Och du, har du tillgång till en vind eller ett källarförråd så har du ju ett ypperligt utrymme för säsongsbaserad magasinering av dina kläder. Det viktiga är således att försöka särskilja på plaggen efter säsong, för då får du definitivt en mer överblickbar garderob.

Riktigt bra videodemonstration hur du kan rensa din garderob!

Ring Nu

Offert

Steg 1/3

Offert

Steg 2/2

Offert

Steg 3/3