Allmänt om kartonger

Allmänt om kartonger
Packa inte kartongerna överfulla, de skall lätt gå att stänga. Kartogerna får inte fyllas med böcker eller pärmar, de är inte konstruerade för den vikten, lämna ett tomrum eller fyll på med något lätt. För optimal logistisk hantering ber vi er ställa kartongerna på varandra tre och tre med den tyngsta kartongen överst. Förfarandet underlättar väsentligt när man skall hantera lådorna med en sk. ”pirra”. Etiketten bör sättas väl synlig på kartongens kortsida. 

Datorer
Koppla ur alla kablar såväl data-kablar som elektriska. Lägg dem tillsammans med tangentbord och mus i en påse. skydda skärm och tangentbord. Märk tydligt upp varenda del. Glöm inte att säkerhetskopiera relevant information innan flytten! Datorutrustningen skall inte packas i kartonger, flyttpersonalen använder datorvagnar vid transport. 

Att tänka på:
Här är några kloka råd till dig som ska flytta, oavsett om du väljer oss som din flyttefirma eller en konkurrent.
Om flyttfirman ger dig ett ungefärligt pris får den slutgiltiga summan inte överstiga det priset med mer än 15 procent. Var noga med att det ska finnas ett skriftligt avtal för det här innan jobbet påbörjas, för att minska risken för konflikter och för att båda parter ska känna sig trygga. Om man inte kommer överens med flyttfirman om något annat ska uppdraget alltid betalas direkt när det är slutfört.

Att boka in en billig flyttfirma norrköping för ett uppdrag innebär i stort sett att de flyttar ett bohag mellan två eller fler adresser, samt lastar och lossar på dessa platser. Om man vill att flyttfirman ska packa ner och packa upp bohaget, eller om man har andra speciella önskemål om vad som ska ingå i uppdraget, ska detta skrivas in i avtalet så att båda parter är på det klara med vad som gäller. Samma sak gäller om flyttfirman har särskilda riktlinjer för sitt arbete. Allt för att det inte ska uppstå onödiga missförstånd och konflikter.

Har du ett piano som du inte är så sugen på att flytta själv? I så fall måste detta diskuteras med flyttfirman i förväg eftersom det är ett bra exempel på sådant som inte automatiskt ingår i deras uppdrag. Andra exempel på saker som flyttfirman inte är skyldiga att ta hand om är frånkoppling av elektroniska apparater, transport av värdesaker (t.ex. pengar, smycken), transport av djur, transport av brandfarliga och explosiva ämnen, tömning av vattensäng och flyttstädning. För att din flytt ska gå så bra och smidigt som möjligt är det bra att ha en rak och tydlig kommunikation med flyttfirman, dels för att de ska kunna göra ett bra jobb, dels för att du ska kunna känna dig nöjd när uppdraget är slutfört. Om det uppstår någon situation som flyttfirman måste ta hand om, utöver det som ingår i avtalet, måste de först diskutera saken med dig.

Om du av någon anledning vill avboka uppdraget hos flyttfirman ska detta göras senast femton dagar innan det utsatta flyttdatumet, för att du ska slippa betala ersättning till firman. Om du avbokar senare blir du ersättningsskyldig och summan du får betala beror på lite olika faktorer, till exempel om uppdraget redan har påbörjats, flyttfirmans direkta förlust vid avbokningen eller om det finns särskilda skäl till avbokningen (som exempelvis sjukdom eller arbetslöshet).

På jakt efter en lägenhet i Norrköping?
Det kan vara ganska tufft att få tag i ett första eller andrahands kontrakt i ett attraktivt läge i Norrköping.
Om du vill hyra en lägenhet i Norrköping så har vi valt att rekommendera Lägenheten24 (Tryck på länk). En etablerat aktör som hjälper privatpersoner att hitta lägenheter.

Tillbaka till flyttfirma Norrköping
Läs om Pianoflytt/tunghanteringstjänste

Fördelar med att anlita oss

Ring Nu

Offert

Steg 1/3

Offert

Steg 2/2

Offert

Steg 3/3